Flatbrød



 Flatbrød digg tilbehør til spekemat, perfekt sommermat!  


Oppskrift flatbrød (1 leiv)


1.25 dl. Vann

1 liten ss. Fiberhusk


Bland sammen og la det tykne


Mål opp:


50 g. Mandler

1 dl. Mandelmel (ikke fettredusert)

2 ss. Linfrø

1 ss. Solsikkefrø


Hvis du vil ha søtt flatbrød (inspirert av skjenning) kan du tilsette 2 ts. Finesse/tagatesse i deigen


Kjør mandlene i blender. Bland med mandelmel og frø og tilsett i fiberhusk blandingen. Deigen skal være tykk og ikke for klissete. Tilsett mer mandelmel eller sesammel hvis den blir for rennende. 

Kjevle ut deigen mellom to ark med bakepapir, bruk gjerne sesammel på bakepapiret hvis deigen setter seg fast.


Stekes i stekeovn på 125 grader i ca. 40 minutter. Leiven vil være litt brun på kantene og skal være tørr i midten.

La flatbrødet avkjøle seg på rist før du deler opp og legger det i en kakeboks e.l.



Kommentarer