Dette ble da mitt første forsøk på granola. Siden frø og nøtter kan ha varierende innhold av karbohydrater og jeg var ganske generøs med søtningen, vil jeg kalle denne oppskriften for smartkarbo, eller karboredusert om du vil.
Smaken og krønsjen ble i all fall veldig tilfredsstillende!
3 ss. Monster fibersirup
2 ss. Meierismør
1 ss. Mct-olje (eller kokosolje)
2 ts. Finesse bakesukker
Bland alt i en kjele og kok opp
1 dl. Mandler
1 dl. Hasselnøttkjerner
1 dl. Valnøttkjerner
2 dl. Linfrø
1 dl. Chiafrø
1 dl. Sesamfrø
1/2 dl. Solsikkekjerner
1/2 dl. Kokosmasse
1 ts. Salt
1 ts. Kanel
Sett stekeovn på 160 grader, over og under-varme.
Nøttene kjøres i en food prosessor eller mini-kutter, kjapt et par runder. Min blanding ble ca. 40% med store (hele) biter og 60% mer finkuttet. Dette bestemmer du selv.
Mål opp og bland alt det tørre i en bolle. Tilsett det våte og bland godt. Fordel massen utover en stekeplate med bakepapir. Stekes midt i ovnen i 30 minutter. Rør rundt noen ganger underveis.
Kommentarer
Legg inn en kommentar