Jeg har tatt utgangspunkt i fett og forstand sin smuldrepai. Den finner du her
Min vri er en klassisk paibunn med bær, vaniljekrem og krem.
Paibunn:
50 g. Pofiber
40 g. Tagatesse/finesse bakesukker
1 ts. Bakepulver
1 ts. Kanel
1 klype salt
100 g meierismør
1 egg
Mål opp tørre ingredienser og bland sammen i en bolle. Tilsett smør i terninger og kna godt. Deigen er smuldrete. Tilsett egget og bland godt.
Sett deigen kaldt mens du laget fyll.
Deigen skal presses ned i en smurt paiform, dette kan ta litt tid. Deigen skal stikke oppover kanten. Prikk bunnen med en gaffel.
Stekes på 180 grader i ca. 30 minutter på nederste rille. Følg godt med de siste 10 minuttene, da deigen fort kan bli brent i kantene.
Sett til avkjøling.
Fyll:
150 gram frosne blåbær
250 gram frosne bringebær
1/2 ts. Xantegum
6 plater gelatin
50 ml. Sukkerfri jorbærsaft
50 ml. Vann
Smak til med søtning. Jeg brukte finesse og natreen-dråper.
Legg gelatinplater i vann.
Varm frosne bær i kjele, tilsett søtning, saft og vann. Her må man smake seg litt fram, i all fall søtningen. Jeg liker ikke for mye søtsmak, så jeg brukte ikke mye. Rør inn gelatinplatene. Tilsett xantegum og bland godt. Settes til avkjøling.
Topping:
Vaniljekrem (anbefaler fett og forstand sin vaniljekrem som du lager lett i mikro)
3 dl. Fløte og 2 ts. Finesse som piskes til krem (bland gjerne ikke vaniljepulver i kremen)
Når både bunnen og bærblandingen er avkjølt, heller du blandingen over i bunnen. Hvis blandingen ikke er helt avkjølt må du vente med kremen.
Bland halvparten av kremen med vaniljekrem og ha i en sprøytepose. Fordel kremen rundt i kanten så langt det når. Ha resten av kremen i en sprøytepose og dekorer midten av paien.
Ha gjerne revet sukkerfri sjokolade. Jeg brukte både hvit og mørk.
Kommentarer
Legg inn en kommentar