Sukkerfri sjokolademousse-kake

Mai er den store kakebake-måneden! Denne Mai'en har jeg bakt flere sjokoladekaker, enn jeg har gjort i løpet av mitt liv.. Det har vært en hektisk måned med dugnader, feiringer, jobb og konfirmasjoner. Denne kaken ble til ved eksperimentering med sjokolade, peanøtter, fløte og gelatin. Den ble rett og slett HIMMELSK !


Bunn:
200 gram peanøtter 
2 egg
100 gram sukkerfri sjokolade
100 gram meierismør
1 ts vaniljepulver
1 ts vaniljeekstrakt 
3 ss. Søtstrø evt. 2 små ss. Tagatesse 

Kjør peanøtter i en blender. Ikke for lenge, da blir det klissete.
Smelt smør og sjokolade i vannbad.
Pisk eggene mens sjokoladeblandingen avkjøles.
Rør inn eggene i sjokoladen. Tilsett peanøtter, vaniljepulver, vaniljeessens og søtning. Smak litt underveis til røra er passe søt.

Hell over i en smurt rundform med bakepapir i bunnen. Stekes på 180 grader i 15-20 minutter. Til bunnen ser tørr ut. 

Avkjøl bunnen i kjøleskap i minst en time før du fortsetter med mousseen.



Sjokolademousse:

200 gram sukkerfri sjokolade

2 dl. Kremfløte 

gelatinplater

300 gram kremost naturell (ikke light) 

65 gram søtstrø (evt. 35 gram tagatesse)
2 klyper salt
1 Ts. Vaniljeessens 
Legg gelatinplatene i kaldt vann og la de ligge i 10 minutter. Hakk sjokolade og varm opp fløten. Skal ikke kokes! Når fløten er varm klemmer du vannet ut av gelatinplatene og rører de inn i fløten. Hell så fløten over sjokoladen og la det stå ett minutt før du rører godt til sjokoladen har smeltet. 

Visp krem-osten godt i 1 minutt. Tilsett salt og søtning og rør litt til. Tilsett sjokoladeblandingen og vaniljeessensen og rør godt til blandingen er klump fri. Hell over bunnen og sett i kjøleskapet. Hvis du er nøye når du heller massen over bunnen kan du unngå at massen rører formen. Da blir det enklere å fjerne ringen rundt kaken. La kaken stå i noen timer, gjerne over natta før du fjerner ringen rundt. Hvis mousseen sitter fast i formen kan du sette formen i varmt vann i noen sekunder. Fjern ringen, bunnen og bakepapiret og hell over sjokoladeganache.



Sjokoladeganache:



100 gram sukkerfri sjokolade

1 dl. Kremfløte

Hakk opp sjokoladen. Varm fløte opp mot kokepunktet (må ikke koke!) og hell over sjokoladen. La det stå i ett minutt og rør godt til en klump-fri masse. Viktig at ganachen ikke er kjempevarm når du heller den over kaken.






Kommentarer