Sjokolademousse

Sjokolademousse er enkelt å lage, men må stå noen timer i kjøleskapet før den kan nytes

3 porsjoner:
50 gram sukkerfri sjokolade
1 ss. Fibersirupp 
1,5 dl. Fløte 
1 egg
1 eggeplomme
1 eggehvite
2 ts. Søtning (Jeg brukte søtstrø)
1 ts. Vaniljeessens


Smelt sjokolade med fibersirup i vannbad på lav varme. 
Skill eggeplomme og eggehvite (av det ene egget)
Pisk eggehviten stiv sammen med søtningen. 
Pisk fløten til krem. 
Når sjokoladen har smeltet visper du inn det hele egget og plommen etterpå. Tilsett vaniljeessens. Rør inn den stivpiskede eggehviten i sjokoladeblandingen. Til slutt vender du inn kremen. 
Hell i glass og sett kjølig i et par timer

Toppes med krem eller sukkerfri vaniljesaus

Kommentarer