Ikke undervurder squash! Oppskrift på lasagne

Squash, også kjent som zucchini er en allsidig grønsak som passer godt i et lavkarbo-kosthold. Smaken av en rå squash er ikke akkurat noen høydare, men dens evne til å trekke til seg smaker gjør den godt egnet til mange gode retter. Den blir mye brukt som erstatting for pasta. Strimlet, stekt squash i tomastsaus er god, sunn og enkel mat. Jeg viste ikke hva en squash var før jeg startet med lavkarbo. Nå er den stort sett et fast inventar i kjøleskapet. Jeg bruker den aller mest i lasagne, synes squashlasagne blir mye bedre enn lasagne med pasta.

Lasagne er god lavkarbomat og det tar ikke så mye lengre tid å lage fra bunnen enn å lage fra pose. Denne oppskriften er veldig lite avansert og smaker kjempegodt!
Jeg pleier å lage store posjoner og fryse ned, slik at jeg kan servere god mat fra bunnen, selv når vi har det travelt.

Dette blir 2 former med lasagne

800 g. kjøttdeig
2 gulerøtter
1 1/2 løk
1 liten boks tomatpure
3 bokser hakkede tomater
2 dl. vann
1 buljongterning
1 squash
ost
natreen
salt
pepper
cayennepepper

Brun kjøttdeigen i stekepanne i omganger.
Kutt løk og gulrot passe biter, kjør dem i en blender og tilsett hakkede tomater. Kjør til en klumpfri masse. Ha i en kjele og kok opp. Kok i 10 minutter. Smak til med natreen (eller annen søtning), salt, pepper og cayennepepper. Kokes videre på svak varme i noen minutter. Bruk gjerne lokk slik at sausen ikke spruter over alt.
Bland inn kjøttdeigen i sausen.
Del opp squash i tynne skiver, bruk osthøvel. Squashen brukes istedet for pastaplater.

Kjøttsausen, squash og ost legges lagvis i formene. Først saus, så et lag osteskiver, så squashskivene. Avslutt med kjøttsaus med en godt lag ost oppå.

Kommentarer