Focaccia

This is the reason why I do Lowcarb💙 Foccacia passer som tilbehør til gryteretter og lasagne, til tapas og bare for å maule. For fy flate, denne her er god!
Denne oppskriften har jeg laget med inspirasjon fra flere forskjellige oppskrifter på diverse blogger og facebooksider. 

Foccacia:


4 egg
1 dl. kremfløte
2 dl. creme fraiche eller seterrømme

3 dl. sesamfrø
1 dl. kokosmel

1 ss. fiberhusk
1 ts. Bakepulver
1/2 ts. Salt
1 ts. sukrin+ eller tagatesse 
1 ts. Basilikum

Sett ovnen på 200 grader, over og undervarme.
Rør god sammen det våte med en visp. Mål opp det tørre og tilsett. Røren vil svelle ganske kjapt. Jeg foretrekker å få røren i formen før den blir for tykk, for å få en jevnere focaccia. Bruk en langpanne på ca. 25x35 cm. Toppes med maldonsalt og fetaost og pøs på med god Extra virgin olivenolje. Du kan også toppe med fersk rosmarin eller basilikum
Stekes midt i oven i 25-30 minutter

Kommentarer