Noen ganger må man ty til fantasifulle løsninger for å få i ungene grønnsaker. Denne lasagnen er proppet med næringsrike grønnsaker, og ungene har ikke en bange anelse.
400 gram kjøttdeig
400 gram kjøttdeig
2 stangselleri
1 brokkolistilk
2 bokser hakkede tomater
En neve brokkolibuketter
1/4 blomkål
5-6 klumper frossen spinat
2 ss. Tomatpuré
2 dl kokende vann
2 buljongterninger
Salt
Pepper
Chillikrydder
Kajennepepper
Basilikum
Noen dråper flytende søtning
Hvit saus
2 store ss. Naturell kremost
3 dl kremfløte
Salt
Pepper
Muskatnøtt
Fres løk og en oppkuttet brokkolistilk i en kjele med olivenolje. Tilsett hakkede tomater og resten av grønnsakene. Kok i 10 minutter, eller til grønnsakene er møre, mens du steker kjøttdeigen i en panne.
Ta sausen av platen og bruk stavmixer til du er fri for klumper. Bland kokende vann og buljongterninger og tilsett i sausen. Smak til med krydder. La dette stå på platen på svak varme i noen minutter mens du lager hvit saus. Tilsett kjøttdeig på slutten.
Hvit saus:
Smelt kremost i en kjele og tilsett fløte. Gi dette et oppkok. La det stå på platen på svak varme i noen minutter. Krydre med salt, pepper og muskatnøtt
Legges lag-vis i en ildfastform. Istedet for pastaplater kan du bruke squash, aubergine, øst, bønne-pasta eller denne lavkarbo «pastaen» til meglerfru1.
Stekes i stekeovn i 15-20 minutter på 200 grader varmluft
Stekes i stekeovn i 15-20 minutter på 200 grader varmluft
Kommentarer
Legg inn en kommentar